Fietscafé

Een snack tegen de hongerklop ,een overdadige lunch of een heerlijke avondmaaltijd. Die vind je bij ons fietscafé. Perfect voor een korte onderbreking of als startpunt van je fietstocht.

Herkenbaar

Een fietscafé is duidelijk herkenbaar aan een speciaal ontworpen gevelbord. Het is altijd in de buurt van de fietsroute. Vanaf het fietsknooppuntensysteem zijn alle fietscafés bewegwijzerd. De fietscafés in Zeeland hebben ook het landelijke kwaliteitslabel ‘Fietsers Welkom’. Dit label wordt uitgegeven door het Landelijk Fietsplatform.

Openingstijden

Je kunt op bijna alle dagen terecht in een fietscafé. Tijdens alle schoolvakanties en in de periode mei tot en met september zijn ze minimaal vijf dagen in de week geopend. De ruime openingstijden geven je genoeg tijd om de hele dag te fietsen en even te kunnen rusten. Je kunt er ook een sanitaire stop maken en jezelf even opfrissen. En je mag er ook gratis je bidon met water vullen.

Opladen

Soms ben je zelf niet de enige die moet opladen. Je kunt ook de accu's van je elektrische fiets bij een fietscafé opladen. Leg je fiets aan de stekker en doe zelf even de benen omhoog. Ook groepen kunnen terecht in het fietscafé. Er is genoeg ruimte om je fiets te stallen. Voor de pechvogels is er een EHBO-kit aanwezig en een fietsreparatieset. Of als je écht ‘panne’ hebt weten ze hier waar je naar fietsenmaker kunt.

 De Zeeuwse Fietscafés kom je tegen op fietsroutes die zijn uitgezet in de hele provincie. Op de routekaarten staan ze aangegeven. Kies uit het uitgebreide assortiment een dagje uit op de fiets.

Vijf sterren

Zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie. De kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk en de vele Fietscafés langs de routes zijn daarbij doorslaggevend. Routebureau Zeeland is constant met verbeteringen bezig op en rond het fietsknooppuntensysteem. Zo zorgen we ervoor dat jij optimaal kunt genieten van fietsen op de grens van land en water!